="Informatii
  CityTRAVEL CTA.ro
  SPECIAL CTA.ro
  Cinematografe
  Unde mancam ?
  Viata SPIRITUALA
  Harta Constantei
  Poze Constanta
  Complex Delfinariu
  Cazare particulari
  Club FUN
  Club NOSTALGIC
  CityBIZ
  Carte telefon
  Coduri postale
  Transport:
   -  RATC
   -  Inter statiuni
   -  Taxi
   -  Maxi taxi
  Mersul trenurilor
  Aeroport
  RADIO Live
  Programe TV
  Ziare
  Hoteluri
  Restaurante
  Pizzerii
  Baruri / Pub-uri
  Disco
  Informatii :
   -  telefoane utile
   -  ambasade
   -  pasaport - vize
   -  codul rutier
   -  politia rutiera
  Linkuri utile
  Retete culinare
  Tipareste RAPID
o factura PROFORMA
guestbook.gif
Accesari
2
Primaria Constanta
Horoscop

="Coriax

Inscrieri copii : activitati sportive de timp liber : antrenamente la baschet, minibaschet, handbal, minihandbal, volei, inot, tenis de camp, fitenss
Retete care indeplinesc conditia ceruta
Altele :    o   Peste cu ciuperci
o   1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un varf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamaie, marar sau patrunjel, sare
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul, vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja, alba (care amaraste). Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune untdelemnul. Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa cca. o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropeste cu sos din cand in cand, atat pestele, cat si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta. Cand este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.
Trimis de    
Altele :    o   Cascaval Pane
o   100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pana cand se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa cantitatea cascavalului) se infierbinta, 3-4 minute, la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune untdelemn cat sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pana ce se rumenesc si cascavalul se inmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor intari.
Trimis de    
Altele :    o   Nectar de fructe
o   Fructe
Fructele, bine spalate, se curata de coaja si samburi (in functie de fruct). Se pun in masina centrifuga, in care toata pulpa fructelor se transforma intr-un piure fin, fara sa se separe sucul; este la fel de important pentru aportul de vitamine, saruri minerale si alti factori nutritivi, mai ales in alimentatia copiilor, batranilor sau pentru diferite regimuri. Nectarul se poate prepara din mai multe fructe combinate. Piureul se consuma imediat.
Trimis de    
Altele :    o   Curcan umplut
o   Un curcan de cca. 2 kg (gata taiat), 100 g orez, 50 g unt, 3 oua, 80 g ceapa, piper, patrunjel, marar, 1 kg castane, sare, ienibahar, 50 ml rom, pipota si ficatul a 2-3 pui
Numai puiul de curcan se poate pregati umplut, deoarece are carnea frageda. Umplutura se prepara astfel: se taie pipota cat se poate de marunt. Ceapa si pipotele se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, impreuna cu untul sau untdelemnul si orezul, se calesc 2-3 minute la foc mic, amestecand mereu, ca sa nu se rumeneasca, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina, fierbinte, la foc mic, acoperite, pana cand scade lichidul si orezul este moale. Cand orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt sau trecut prin sita de sarma, ouale intregi, un varf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, o lingurita cu varf cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt, sau din ambele. Se cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in interiorul lor, fierbandu-se in apa clocotita, cat sa le cuprinda bine, cca. o ora; apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior. Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic, acoperite cca. 20 minute, adaugand cate putina apa, pana cand se inmoaie). La tocatura se adauga ouale crude, un varf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecandu-se bine. Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele, exact ca si puiul si se frige la fel.
Trimis de    
Altele :    o   Drob de miel
o   Ficatul, plamanii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat), 150 g ceapa, 100 g franzela, 50-80 ml untdelemn, 100 ml smantana (se poate si fara), 3-4 oua, sare, piper, enibahar, marar, patrunjel, tarhon
Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plaminii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu virf de sare, cate un virf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se prajeasca la foc mic acoperite, pana cand scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela inmuiata o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smantana, ouale intregi, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cate o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.
Trimis de    

Next

Adauga reteta ta
căutare personalizată

Rezultate Bacalaureat 2009

  DIVERSE
Minima: °C
Maxima: °C
Apa marii: °C
Vremea

1$
33761
0.178%
1€
43428
0.076%
51288
-0.107%
Paritate €/$ 1.28634
  STIRI CTA.ro
° 13.05 INFIINTAREA CLASEI a V a LA COLEGIUL NATIONAL MIHAI EMINESCU DIN CONSTANTA
° 17.09 Inscrieri in sectia de VOLEI CS Laguna
° 08.09 Incepe perioada de inscrieri in sectiile sportive ale CS LAGUNA Constanta
° 28.06 10 sfaturi pentru o vacanță superbă la mare
° 23.05 Țigările electronice: Ce conțin, de fapt, produsele alternative tutunului și de ce pot fi dăunătoare
° 25.04 Top 10 alimente ce contin sirop de porumb bogat in fructoza
° 15.04 26 de alimente care țin departe îmbătrânirea
° 25.03 5 lucruri pe care expertii in alimentatie nu le-ar pune niciodata in cos
° 18.03 Mirosul uleiului de măsline, un ingredientul-cheie pentru cura de slăbire
° 08.03 5 alimente pe care trebuie sa le consumi in luna martie
Mai multe stiri..
  Bucataria OnLine : www.iBuc.ro

Inscriere copii pentru clasa a V a la Colegiul National Mihai Eminescu Constanta

Inscriere copii pentru cursurile de volei

Inscriere copii pentru cursurile de inot

  Quick Link CTA.ro
Matrimoniale Constanta Jocuri online
Locuri de munca Constanta Hoteluri
Stiri & Revista presei Cluburi, pizzarii..
Cazare Romania Cazare strainatate
  HOROSCOP
Berbec: 21 martie - 20 aprilie
Taur: 21 aprilie - 21 mai
Gemeni: 22 mai - 21 iunie
Rac: 22 iunie - 22 iulie
Leu: 23 iulie - 22 august
Fecioara: 23 august - 21 septembrie
Balanta: 22 septembrie - 22 octombrie
Scorpion: 23 octombrie - 21 noiembrie
Sagetator: 22 noiembrie - 20 decembrie
Capricorn: 21 decembrie - 19 ianuarie
Varsator: 20 ianuarie - 18 februarie
Pesti: 19 februarie - 20 martie
Sursa: INFOSTAR      
  BANCUL ZILEI
Mai multe bancuri..

Parteneri/LinkExchange Oradea.net
Targu Mures
Piatra Neamt
Catei de vanzare
HomeDespre CTA.roPromovare in CTA.roSite-uri partenere CTA.roCum poti colabora cu CTA.roTermeni si conditii de utilizareContact
© Clubul Sportiv LAGUNA Constanta