="Informatii
  CityTRAVEL CTA.ro
  SPECIAL CTA.ro
  Cinematografe
  Unde mancam ?
  Viata SPIRITUALA
  Harta Constantei
  Poze Constanta
  Complex Delfinariu
  Cazare particulari
  Club FUN
  Club NOSTALGIC
  CityBIZ
  Carte telefon
  Coduri postale
  Transport:
   -  RATC
   -  Inter statiuni
   -  Taxi
   -  Maxi taxi
  Mersul trenurilor
  Aeroport
  RADIO Live
  Programe TV
  Ziare
  Hoteluri
  Restaurante
  Pizzerii
  Baruri / Pub-uri
  Disco
  Informatii :
   -  telefoane utile
   -  ambasade
   -  pasaport - vize
   -  codul rutier
   -  politia rutiera
  Linkuri utile
  Retete culinare
  Tipareste RAPID
o factura PROFORMA
guestbook.gif
Accesari
3
Primaria Constanta
Horoscop

="Coriax

Inscrieri copii : activitati sportive de timp liber : antrenamente la baschet, minibaschet, handbal, minihandbal, volei, inot, tenis de camp, fitenss
Retete care indeplinesc conditia ceruta
Gratar :    o   Carne de porc la gratar
o   Muschi din carne de porc, untdelem, sare
De la porc se intrebuinteaza pentru gratar tot muschiul de o parte si de alta a coloanei vertebrale, pina sus la ceafa; este carnea cea mai frageda. Carnea se taie in felii de 2-3 cm grosime, care nu se bat cu ciocanul; se trec prin untdelemn, pus pe o farfurie, sau se ung cu o pensula, mai ales cele care nu au grasime intre fibrele de carne si se asaza nesarate pe gratarul incins. Friptura se serveste pe masura ce este gata, cu bucatele de unt si felii de lamiie, sau cu mujdei de usturoi; nu se asteapta pina cind se frig toate bucatile deoarece isi pierd savoarea si aroma. Muschiuletii de porc se taie, pe grosime, in felii de 3-4 cm grosime care se apasa cu pumnul ca sa se niveleze, se trec prin untdelemn si se asaza pe gratar, unde se lasa pina cind se rumenesc pe ambele parti, cca 15 min.
Trimis de    
Gratar :    o   Carne de vita sau vitel la gratar
o   Muschi din carne de vita, untdelem, sare
De la vaca si vitel se intrebuinteaza pentru gratar muschii din ambele parti ale coloanei vertebrale care, apoi, se taie in felii de 2-3 cm grosime impreuna cu vertebra respectiva. Partea cu coaste formeaza antricoatele, iar partea fara coaste formeaza vrabioarele care se vor taia in felii de 2-3 cm grosime. Este indicat sa fie transate de catre macelar atit cotletele de porc, cit si antricoatele sau vrabioarele de vita, deoarece osul este mai greu de taiat; carnea se frige impreuna cu osul, pentru a-si mentine mai bine forma. Muschii de bovine tinere sau mature care se afla in regiunea rinichilor, linga coloana vertebrala, de asemenea, sint foarte adecvati pentru gratar. Din muschiul de vita se prepara biftecul. Carnea se taie transversal, pe fibre, in felii de 5-6 cm grosime care, apoi, se preseaza putin cu pumnul, ca sa se niveleze si sa ramina de cca 3 cm grosime. Feliile se trec bine prin untdelemn, se asaza pe gratarul incins, nesarate, se frig cite 5-6 min pe fiecare parte, daca muschiul este proaspat, pentru ca mijlocul sa ramina mai putin fript. Se pot frige chiar si mai putin timp, daca se doreste ca mijlocul sa fie in singe. Se servesc cu bucatele de unt, trecute prin patrujel taiat marunt si cu felii de lamie.
Trimis de    
Gratar :    o   Carne de miel la gratar
o   Muschi din carne de miel, untdelem, sare
De la miel tinar de 3-5 kg, se preteaza pentru gratar partea mai carnoasa, fara prea multe pielite. Se taie in bucati de marime potrivita, nu mai groase de 2-3 cm, se trec prin untdelemn, se asaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti. Se servesc imediat, pe masura ce este gata, altfel carnea se intareste, isi pierde savoarea si aroma. Pentru aroma, friptura, asezata pe farfurie, se stropeste dupa gust, cu mujdei de usturoi sau cu apa putin sarata, in care s-a farimitat putin cimbru, sau cu unt aromat.
Trimis de    

Adauga reteta ta
căutare personalizată

Rezultate Bacalaureat 2009

  DIVERSE
Minima: °C
Maxima: °C
Apa marii: °C
Vremea

1$
33761
0.178%
1€
43428
0.076%
51288
-0.107%
Paritate €/$ 1.28634
  STIRI CTA.ro
° 13.05 INFIINTAREA CLASEI a V a LA COLEGIUL NATIONAL MIHAI EMINESCU DIN CONSTANTA
° 17.09 Inscrieri in sectia de VOLEI CS Laguna
° 08.09 Incepe perioada de inscrieri in sectiile sportive ale CS LAGUNA Constanta
° 28.06 10 sfaturi pentru o vacanță superbă la mare
° 23.05 Țigările electronice: Ce conțin, de fapt, produsele alternative tutunului și de ce pot fi dăunătoare
° 25.04 Top 10 alimente ce contin sirop de porumb bogat in fructoza
° 15.04 26 de alimente care țin departe îmbătrânirea
° 25.03 5 lucruri pe care expertii in alimentatie nu le-ar pune niciodata in cos
° 18.03 Mirosul uleiului de măsline, un ingredientul-cheie pentru cura de slăbire
° 08.03 5 alimente pe care trebuie sa le consumi in luna martie
Mai multe stiri..
  Bucataria OnLine : www.iBuc.ro

Inscriere copii pentru clasa a V a la Colegiul National Mihai Eminescu Constanta

Inscriere copii pentru cursurile de volei

Inscriere copii pentru cursurile de inot

  Quick Link CTA.ro
Matrimoniale Constanta Jocuri online
Locuri de munca Constanta Hoteluri
Stiri & Revista presei Cluburi, pizzarii..
Cazare Romania Cazare strainatate
  HOROSCOP
Berbec: 21 martie - 20 aprilie
Taur: 21 aprilie - 21 mai
Gemeni: 22 mai - 21 iunie
Rac: 22 iunie - 22 iulie
Leu: 23 iulie - 22 august
Fecioara: 23 august - 21 septembrie
Balanta: 22 septembrie - 22 octombrie
Scorpion: 23 octombrie - 21 noiembrie
Sagetator: 22 noiembrie - 20 decembrie
Capricorn: 21 decembrie - 19 ianuarie
Varsator: 20 ianuarie - 18 februarie
Pesti: 19 februarie - 20 martie
Sursa: INFOSTAR      
  BANCUL ZILEI
Mai multe bancuri..

Parteneri/LinkExchange Oradea.net
Targu Mures
Piatra Neamt
Catei de vanzare
HomeDespre CTA.roPromovare in CTA.roSite-uri partenere CTA.roCum poti colabora cu CTA.roTermeni si conditii de utilizareContact
© Clubul Sportiv LAGUNA Constanta