="Informatii
  CityTRAVEL CTA.ro
  SPECIAL CTA.ro
  Cinematografe
  Unde mancam ?
  Viata SPIRITUALA
  Harta Constantei
  Poze Constanta
  Complex Delfinariu
  Cazare particulari
  Club FUN
  Club NOSTALGIC
  CityBIZ
  Carte telefon
  Coduri postale
  Transport:
   -  RATC
   -  Inter statiuni
   -  Taxi
   -  Maxi taxi
  Mersul trenurilor
  Aeroport
  RADIO Live
  Programe TV
  Ziare
  Hoteluri
  Restaurante
  Pizzerii
  Baruri / Pub-uri
  Disco
  Informatii :
   -  telefoane utile
   -  ambasade
   -  pasaport - vize
   -  codul rutier
   -  politia rutiera
  Linkuri utile
  Retete culinare
  Tipareste RAPID
o factura PROFORMA
guestbook.gif
Accesari
22
Primaria Constanta
Horoscop

="Coriax

Inscrieri copii : activitati sportive de timp liber : antrenamente la baschet, minibaschet, handbal, minihandbal, volei, inot, tenis de camp, fitenss
Retete care indeplinesc conditia ceruta
Prajituri :    o   Prajitura cu fructe
o   1 pachet margarina, 4 oua, 2 cani faina, 1 jumatate de zahar, o lingurita amoniac stins, esenta rom si fructe 1 kg
margarina se amesteca cu zaharul. apoi se adauga ouale unul cate unul si amoniacul stins. se adauga faina si esenta de rom. dupa omogenizare se toarna in tava unsa cu ulei si data cu faina. se presara visinile. se baga la cuptor 40-45 min.
Prajituri :    o   dulcica
o   1 ou, 50 gr. margarina, 250 ml lapte, 1 praf de copt, 250 gr zahar, 100 gr. nuci macinate, 200 gr margarina, 100 gr. cacao (la alegere)
Margarina si oul se bat bine cu zaharul pana se face bezea, se adauga faina in ploaie,laptele, cacaua, nucile si praful de copt. Se dau la cuptor la foc potrivit. Dupa coacere se taie in doua si se umple cu diferite creme. Este buna cu frisca si fructe din compot.
Trimis de Tirloi Irina    scoalaboroaia@assist.ro
Prajituri :    o   Pasca cu branza
o   750 gr. brinza de vaci cremoasa, 100 gr. unt, 200 ml smintina, 50 gr. gris, 50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 1/2 lingurita de sare, 100 gr. stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie
Intr-o cratita unsa cu unt se pune o foaie de aluat de cozonac cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisindu-se alternativ doua cite doua. In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa,stafidele si rom. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Se preseaza cu mina lateral, inalt, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza. Se asaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou sau numai cu albus si se da pasca la copt in cuptorul incalzit.
Prajituri :    o   Cozonac economic
o   1 kg.faina,3-4 oua,150gr.zahar,150gr.unt topit sau margarina,0,5dl undelemn,25 gr.drojdie,1 lingura rom,1 lingurita rasa sare fina,5-6 dl lapte.
Drojdia se freaca cu o lingura zahar pina se lichefiaza,se adauga cam 2 dl lapte caldut si 2 linguri cu virf faina,sa se formeze un aluat ca o smintina groasa. Se lasa sa creasca la cald cam 30 minute apoi se pun galbenusurile, uleiul, romul, vanilia, albusurile spuma, faina sare, coaja de lamiie. Se amesteca si se mai adauga lapte ca sa se formeze un aluat potrivit de moale. Se framinta circa 30 minute pina nu se mai lipeste de mina. Se pune apoi untul topit sau margarina topita, doar calduta, toata odata. Nu se mai framinta, doar se impatureste, ridicind aluatul si aducindu-l spre mijloc. Se bate mereu cu dosul miinii,pina se incorporeaza tot untul. Se presara apoi cu putina faina, se acopera si se lasa sa creasca la cald.
Prajituri :    o   Cozonac
o   900 g faina,175 ml lapte,200 g zahar, 7 galbenusuri,60 g smantana, 100 g unt, 50 g untura de porc, 1 lingura rom, vanilie, coaja rasa de la 1/2 lamaie sau portocala, 1/2 lingurita sare, 1 ou batut, cateva nuci, 40 g drojdie, 50 g stafide.
Faina, ouale, zaharul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se face o maia cu drojdia, 2 linguri faina si putin lapte. Se lasa la cald, acoperita, sa creasca. Se fierbe restul de lapte cu vanilia taiata marunt si se opareste 1/2 din faina ramasa. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, sarea si romul, apoi se amesteca cu maiaua, care trebuie sa-si dubleze volumul, cu faina , coaja de lamaie. Se framanta si cand incepe sa se desfaca de pe mana si aluatul sa aiba basicute mici, se adauga smantana si untul amestecat cu untura putin cate putin, cate o lingurita. Se framanta in continuare pana se incorporeaza toata grasimea. La urma se incoporeaza si stafidele in compozitie. Se presara putina faina pe deasupra si se tine la loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.Se scoate apoi din castronul unde a dospit, se intinde pe planseta, se ruleaza si se pune in forma unsa cu unt presarat cu zahar. Se acopera din nou cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se unge cu ou batut cu zahar si se da la cuptor la foc slab mai intai, apoi potrivit. Pentru a nu se arde, se poate pune deasupra o hartie peste forma. Se lasa 1/4 ora sa se racoreasca, apoi se scoate.

Next

Adauga reteta ta
căutare personalizată

Rezultate Bacalaureat 2009

  DIVERSE
Minima: °C
Maxima: °C
Apa marii: °C
Vremea

1$
33761
0.178%
1€
43428
0.076%
51288
-0.107%
Paritate €/$ 1.28634
  STIRI CTA.ro
° 13.05 INFIINTAREA CLASEI a V a LA COLEGIUL NATIONAL MIHAI EMINESCU DIN CONSTANTA
° 17.09 Inscrieri in sectia de VOLEI CS Laguna
° 08.09 Incepe perioada de inscrieri in sectiile sportive ale CS LAGUNA Constanta
° 28.06 10 sfaturi pentru o vacanță superbă la mare
° 23.05 Țigările electronice: Ce conțin, de fapt, produsele alternative tutunului și de ce pot fi dăunătoare
° 25.04 Top 10 alimente ce contin sirop de porumb bogat in fructoza
° 15.04 26 de alimente care țin departe îmbătrânirea
° 25.03 5 lucruri pe care expertii in alimentatie nu le-ar pune niciodata in cos
° 18.03 Mirosul uleiului de măsline, un ingredientul-cheie pentru cura de slăbire
° 08.03 5 alimente pe care trebuie sa le consumi in luna martie
Mai multe stiri..
  Bucataria OnLine : www.iBuc.ro

Inscriere copii pentru clasa a V a la Colegiul National Mihai Eminescu Constanta

Inscriere copii pentru cursurile de volei

Inscriere copii pentru cursurile de inot

  Quick Link CTA.ro
Matrimoniale Constanta Jocuri online
Locuri de munca Constanta Hoteluri
Stiri & Revista presei Cluburi, pizzarii..
Cazare Romania Cazare strainatate
  HOROSCOP
Berbec: 21 martie - 20 aprilie
Taur: 21 aprilie - 21 mai
Gemeni: 22 mai - 21 iunie
Rac: 22 iunie - 22 iulie
Leu: 23 iulie - 22 august
Fecioara: 23 august - 21 septembrie
Balanta: 22 septembrie - 22 octombrie
Scorpion: 23 octombrie - 21 noiembrie
Sagetator: 22 noiembrie - 20 decembrie
Capricorn: 21 decembrie - 19 ianuarie
Varsator: 20 ianuarie - 18 februarie
Pesti: 19 februarie - 20 martie
Sursa: INFOSTAR      
  BANCUL ZILEI
Mai multe bancuri..

Parteneri/LinkExchange Oradea.net
Targu Mures
Piatra Neamt
Catei de vanzare
HomeDespre CTA.roPromovare in CTA.roSite-uri partenere CTA.roCum poti colabora cu CTA.roTermeni si conditii de utilizareContact
© Clubul Sportiv LAGUNA Constanta