="Informatii
  CityTRAVEL CTA.ro
  SPECIAL CTA.ro
  Cinematografe
  Unde mancam ?
  Viata SPIRITUALA
  Harta Constantei
  Poze Constanta
  Complex Delfinariu
  Cazare particulari
  Club FUN
  Club NOSTALGIC
  CityBIZ
  Carte telefon
  Coduri postale
  Transport:
   -  RATC
   -  Inter statiuni
   -  Taxi
   -  Maxi taxi
  Mersul trenurilor
  Aeroport
  RADIO Live
  Programe TV
  Ziare
  Hoteluri
  Restaurante
  Pizzerii
  Baruri / Pub-uri
  Disco
  Informatii :
   -  telefoane utile
   -  ambasade
   -  pasaport - vize
   -  codul rutier
   -  politia rutiera
  Linkuri utile
  Retete culinare
  Tipareste RAPID
o factura PROFORMA
guestbook.gif
Accesari
1
Primaria Constanta
Horoscop

="Coriax

Inscrieri copii : activitati sportive de timp liber : antrenamente la baschet, minibaschet, handbal, minihandbal, volei, inot, tenis de camp, fitenss

 
SPATIUL SCHENGEN

Scurt istoric

Din spatiul Schengen fac parte urmatoarele state: GERMANIA, PORTUGALIA, SPANIA, FRANTA, BELGIA, OLANDA si LUXEMBURG.
In timp, s-au alaturat urmatoarele state: ITALIA - 27 octombrie 1997, AUSTRIA - 1 decembrie 1997, GRECIA - 8 decembrie 1997,
DANEMARCA
- 25 martie 2001, SUEDIA - august 2001, FINLANDA - august 2001, NORVEGIA - 1 ianuarie 2002.


Conventia Schengen a luat fiinta in baza Acordului semnat la Paris in data de 27 noiembrie 1990. Conform acestui acord, posesorii unei vize Schengen pot circula liber in spatiul comun, format din aceste tari (libera circulatie a persoanelor si bunurilor). Conditia obligatorie a acestui acord era ca persoana sa intre prima oara in tara de unde a eliberat viza.
La 2 mai 1992 au mai semnat acest acord si urmau sa intre in spatiul Schenghen: Danemarca, Marea Britanie, Elvetia, Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda, Irlanda si Liechtenstein.

7 dec 2002: S-a anuntat oficial libera circulatie. Consiliul Ministrilor de Justitie si Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene a decis vineri 7 decembrie 2001, la Bruxelles, in unanimitate, ca incepand cu 1 ianuarie 2002, sa se renunte la regimul vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in spatiul Schengen si a intrat in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial al UE.

Tari care apartin spatiului Schengen:
Germania, Franta, Luxemburg, Olanda, Spania, Austria, Belgia, Portugalia, Grecia, Italia, Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca.

Acte necesare:
1. Invitatie tradusa in limba romana si legalizata sau voucher - pentru destinatia finala
2. Bilet de transport dus - intors sau cartea verde a masinii cu care se pleaca...
3. Asigurarea medicala - valabila pentru perioada sejurului.

Suma minima in valuta liber convertibila trebuie sa fie propotionala cu durata sejurului (dar nu mai putin de 5 zile). Dovada sumei necesare se face prin bani la vedere (cash), cecuri de calatorie sau carti de credit pentru conturi in valuta, precum si prin alte garantii financiare (vaucher, scrisoare de garantie sau angajament de sponsorizare, garantie legala din partea unei banci sau ordine de plata valabile) 100 E /pentru fiecare zi in spatiul Schengen. In situatia in care se constata ca nu sunt indeplinite aceste conditiii, seful punctului vamal roman poate dispune intreruperea calatoriei persoanei si nepermiterea iesirii ei din tara .

Nu trebuie sa faca dovada existentei sume minime in valuta:
·Cetatenii romani care pleaca in strainatate pentru tratament medical, simpozioane, conferinte, studii, manifestari cultural- sportive,in situatia imbolnavirii sau a decesului unei rude din strainatate,precum si in alte situatii justificate.In ultimul caz se vor prezenta documente justificative din care sa rezulte scopul calatoriei si asigurarea financiara a acestuia.
·Fac exceptie de la obligativitatea detinerii sumei si minorul sub 14 ani,inscris in pasaportul parintilor,minorul sub 18 ani care se deplaseaza la parintii aflati in strainatate,cetatenii romani cu angajament de munca in strainatate,indiferent de durata deplasarii,precum si cei care merg in statele vecine,in baza permisului de mic de trafic sau de trecere simplificata,eliberat de autoritatile de frontiera.

[Spatiul Schengen] - Tari in care cetatenii romani au nevoie de viza: Elvetia, Marea Britanie

Acte necesare pentru viza - vezi consulat Elvetia, Marea Britanie

Tari in care cetatenii romani pot calatori fara viza pentru perioade de scurt sejur:
Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Costa Rica, Coreea de Sud, Croatia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Hong Kong, Islanda, Italia, Iugoslavia, Letonia, Luxemburg, Macao, Malaezia, Malta, Maroc, Republica Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Federatia Rusa, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Tunisia, Ucraina, Ungaria, Venezuela.

50 E /zi (echivalent pentru fiecare zi de sejur, cel putin pentru 5 zile)


INFORMATII GRATUITE: 080 - 01.01.01 (intre orele 8.30 - 20.30) incepand cu data de 15 ianuarie 2001.
Apel gratuit pentru informatii cu privire la spatiul Schengen si acte necesare calatoriei, diverse.


Detalii: www.mae.ro

căutare personalizată

Rezultate Bacalaureat 2009

  DIVERSE
Minima: °C
Maxima: °C
Apa marii: °C
Vremea

Error in query: select * from valuta order by id desc limit 2. Connection refused